Menuplaner
Næste uges menu bliver tilgængelig senest om onsdagen
Uge 40

Mandag d. 29. september
Chili Con Carne
Varm ret: Chili Con Carne med tortillachips og creme fraiche (L)
Varm ret vegetar: Chili Sin Carne med sprøde tortillachips
Klassisk Pålæg: Leverpostej med rødbeder og karse (S, G, L)
Kreativt Pålæg: Kalkunpålæg med rørt tartardressing og frisk dild (L)
Grøn Salat: Bladsalat med quinoa, majs, æblevinaigrette og aromatiske krydderurtesalater
Fyldig Salat: Marineret pasta med soltørrede tomater, basilikum, salatost i tern og cherrytomater i farver (G, L)
Grovbrød: Grovbrød med rød pesto og knuste solsikkekerner (G)
Dressing: Salatdressing med grillede peberfrugter, basilikum og paprika (L)

Tirsdag d. 30. september
"Mørbrad a la creme"
Varm ret: "Mørbrad a la creme" af skinkelårtunge, mix af ristede svampe og fløde, og dertil kartofler vendt med friskhakket persille (S,L)
Varm ret vegetar: Grillet, confiteret selleri med chimichurri, porto bello svampe og bønnemos med hvidløg
Klassisk Pålæg: Klassisk hønsesalat med ristede svampe og asparges (L)
Kreativt Pålæg: Sprængt peberkam med sennepsmayo og urtesyltede asier (S)
Grøn Salat: Cafésalater med ærter, radiser og ristede græskarkerner
Fyldig Salat: Salat med grillede gulerødder, havtorn og granatæblekerner
Grovbrød: Koldhævet fuldkornsbrød med knust purløg (G)
Dressing: Purløgsdressing (L)

Onsdag d. 1. oktober
Indisk inspireret kylling
Varm ret: Indisk inspireret kylling i cremet Tikka Masala sauce, hakket persille og ristede cashewnødder, og dertil gule gurkemejeris med grøntsager, kokos og friskhakket persille (L)
Varm ret vegetar: Indisk Tikka Masala med "no-chicken-chunks", røde linser, grøntsager og urter
Klassisk Pålæg: Hårdkogt æg med tomat, kørvelmayo og urtetopping
Kreativt Pålæg: Karrykalkun med karrycreme og urtesalat med sylt (L)
Grøn Salat: Sprøde salater med agurk, halverede cherrytomater
Fyldig Salat: Karryristet blomkål, spinat, krydrede kikærter
Grovbrød: Gurkemejebrød med soltørrede tomater og sort sesam (G)
Dressing: Gul karrydressing (L)

Torsdag d. 2. oktober
Nakkekam
Varm ret: Urte-, hvidløg- og citronstegt nakkekam fra grisen med grøntsagspurésauce, og dertil ristede kartofler med persille, citronskal, hvidløg og olivenolie (S,L)
Varm ret vegetar: Grillet zucchini marineret med persille, hvidløg og citronskal, og dertil kartofler og urtekrydret hummus
Klassisk Pålæg: Røget rullepølse med sky, karse og løg (S)
Kreativt Pålæg: Krydret oksepastrami med creme af grillede artiskokker og rosmarin
Grøn Salat: Romersk salat med cherrytomater, østershatte og basilikum
Fyldig Salat: Spidskål med hvedekerner, edamame, syltede rødløg, frisk æble (G)
Grovbrød: Græskarkernebrød med italiensk durum (G)
Dressing: Dressing med citron, basilikum og hvidløg (L)

Fredag d. 3. oktober
Krydret grillmedister
Varm ret: Krydret grillmedister med kold kartoffelsalat med hakket løg, græsk yoghurt, creme fraiche og masser af frisk kørvel (S,L)
Varm ret vegetar: "Ratatouille" gryde med bønner, tofu og urter
Klassisk Pålæg: Sønderjysk spegepølse med remoulade og ristede løg (G,S)
Kreativt Pålæg: Kreativt pålæg (G, S, L)
Grøn Salat: Salat med peberfrugt, forårsløg, karse og birkes
Fyldig Salat: Salat med bagt hokkaido græskar, græskarkerner, linser og majs
Grovbrød: Mørk maltbrød med majs (G)
Dressing: Dressing med sennep, honning og estragon (L)
Uge 41

Mandag d. 6. oktober
Klassiske frikadeller
Varm ret: Klassiske frikadeller med persillesauce og kogte kartofler med friskhakket persille (G, S, L)
Varm ret vegetar: "Irsk stuvning" med grove rodfrugter, hvide bønner, spidskål, løg og persille
Klassisk Pålæg: Lun leverpostej med bacon og ristede svampe (L, S, G)
Kreativt Pålæg: Peberstegt oksebryst med pickles og høvlet peberrod
Grøn Salat: Spinat med marinerede og polerede korn, friskhakket kørvel, plukket frissée, purløg og syltede rødløg (G)
Fyldig Salat: Fyldig salat med bagte rodfrugter, sprøde kerner, tørrede tranebær, sorte linser og persille
Grovbrød: Koldhævet groft surdejsbrød med Ølandshvede og rugkerner (G)
Dressing: Dressing med persille, citron og purløg (L)

Tirsdag d. 7. oktober
Bouef Stroganoff
Varm ret: Boeuf Stroganoff med ristede svampe, gulerod, friskhakket persille og dertil knuste kartofler med smør, persille og sort peber (L)
Varm ret vegetar: Mørk "Stroganoff" med østershatte og porto bello svampe, grove grøntsager og kidney bønner
Klassisk Pålæg: Røget rullepølse med stærk hjemmerørt sennep, asier og hakket persille (S)
Kreativt Pålæg: Kyllingestegspålæg med havens urter og aioli
Grøn Salat: Sprøde salater med tomatbåde, rødløg, persille, estragon og grønne linser fra Puy
Fyldig Salat: Rucola med grønne haricot verts, skalotteløgsvinaigrette, ristet selleri og danske pærer
Grovbrød: Fuldkornsbrød med solsikkekerner og koldpresset rapsolie (G)
Dressing: Mormordressing (L)

Onsdag d. 8. oktober
Barbeque- og paprikamarineret kam af gris
Varm ret: Barbeque- og paprikamarineret kam af gris med let-spicy paprikasauce og dertil grove grøntsager og ristede paprikakartofler med friskhakket persille (L, S)
Varm ret vegetar: Grillede stave af rodfrugter med hummus lavet på sorte bønner og hakket persille
Klassisk Pålæg: Røget, kogt skinke med "efterårssalat" (S,L)
Kreativt Pålæg: Kalkunbryst med rød chili, peberfrugtscreme, chinarose og rød mizuna (L)
Grøn Salat: Cafésalater med mix af halverede cherrytomater i gul og rød, peberfrugt og karse
Fyldig Salat: Marineret spidskål med paprikaristede kikærter, soltørret tomat, gule beder og knuste kerner
Grovbrød: Koldhævet fuldkornsbrød med tomat (G)
Dressing: Paprikadressing med chipotle (L)

Torsdag d. 9. oktober
Thailandsk panang-curry
Varm ret: Thailandsk panang-curry med kokosmælk, lime, peberfrugt, ærter og kylling i tern, og dertil ris med ingefær, grøntsager og friske krydderurter
Varm ret vegetar: Thailandsk panang-curry med kokosmælk, edamame, svampe, citrongræs og grøntsager
Klassisk Pålæg: Kogte æg med purløgsmayo, modne tomater og karse
Kreativt Pålæg: Sprængt kamstegspålæg med asiatisk inspiration til krydning og spread (S, L)
Grøn Salat: Plukkede salater med agurk, revet ræddike, sesamfrø, kørvel og vasket hytteost (L)
Fyldig Salat: Rød spidskål med edamame, purløg, mynte, koriander, linser, sweet chili og syltede svampe
Grovbrød: Groft ingefærbrød med majs og sesam (G)
Dressing: Soya-, ingefær- og hvidløgsdressing med citrongræs og purløg (L)

Fredag d. 10. oktober
Klassisk burger
Varm ret: Klassisk burger med bøf, salat og burgerdressing (G)
Varm ret vegetar: Vegansk burger med bønnespread (G)
Klassisk Pålæg: Flæskestegspålæg med råmarineret rød spidskål og tyttebær (S)
Kreativt Pålæg: Kreativt pålæg (G, L, S)
Grøn Salat: Grøn hovedsalat med agurk, tomat i skiver og rødløg
Fyldig Salat: Fyldig "coleslaw" med pink grape og ristede solsikkekerner
Grovbrød: Hjemmebagt fuldkornsbrød med græskar og solsikkekerner (G)
Dressing: Purløgsdressing med citron og honning (L)